ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

joi, 28 februarie 2008

Blogul, aceasta unealta...

Umblind pe diverse pagini si discutind aprins intr-o seara la volan, printre hirtoapele din Militari, mi-am pus INTREBAREA. Adica "blogul: penal sau normal?". Asa cum Hamlet se uita la craniul lu' ta-su, ma uit si eu la diverse bloguri, posturi si profile si ma scarpin dilematic. Exista tz bloggeri care au atins Miracolul Genezei si s-au intrebat din ce izvorashte un blog. Am sa fiu acest tz-plus-unu al blogosferei si m-apuc sa desfac si eu pixelul in patru, dupa propria-mi viziune.

As lua-o de la mic la mare. Cinstit e sa explic de ce scriu eu, in primul rind. Pai ca sa ma vars. Adica blogul meu e o punga mare care-mi tine iritarile si mi le calmeaza. Caci acestea sint motorul meu. Sint o fire revoltata, dar nu revolutionara. Adica ma enervez si ma inversunez pe chestiuni in general minore, jenante in egoismul si ingustimea lor, deoarece nu schimba societatea, nu tintesc modificari pozitive la scara mare, nu trag semnale de alarma si nici nu rezolva incalzirea globala. Sint mici josnicii de interior, catzeleli (cum ziceam cind eram mai mica) care isi lasa asupra universului o amprenta la fel de durabila ca si un latrat. Asta ca sa facem legatura intre notiunea cu pricina si fonetica asociata. Sint spumele mele personale, nici pe departe atit de savuros redate ca ale unor condeie sacre(http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=206&cmd=articol&id=7505 ), dar suficient de bune pentru profan(ator)ul din mine. Care se caleaza, se tureaza, scoate jet si se linisteste brusc, cu tensiunea la 20, insa gustind exact bataia aia de inima pe care o simte-n git de la adrenalina in exces. Nu te mai inversuna, zice o persoana foarte draga mie si io zic Bine, ai dreptate. Si gata!..., pina la urmatoarea oaie care nu se misca pe trecere, ghertzoi care schimba banda strict sub farul meu samd...

Adica blogul meu o chestie cu relevanta inchisa: prostiile pe care le contine ma intereseaza pe mine si pe maxim cinci-sase prieteni, care gusta stilul si nu obosesc la persoana.

Taci, c-am atacat o prima clasificare: relevanta (cu subsectia "fatza de cine?"). Da, prietene, PENTRU CINE/PENTRU CE SCRII MATALE?
  • Sa te vaza amicii? - bun
  • Sa te stie o ramura de industrie? - bine si-asa, dar cam periculos la imagine
  • Sa te priceapa fostul/fosta, ca n-ai curajul sa-l suni, sa-i zici in fatza? - nu rideti, e plin de asa ceva!
  • Sa devii un nume, ca e cool sa fii blogger? - oh, yeah!, mama, shinkakitzi!..
  • Sa te mai speli de nervi? - posibil, dar multi au showoffu-n vena si fac baie de dragu' publicului...
  • Sa afle si altii ce TI s-a mai intimplat - incepem sa miscam...
  • Sa afle si altii ce S-A mai intimplat - urale si ovatii, avem un cistigator!
  • Sa salvam balenele, ursii panda si lemurii puturosi care dorm 20 de ore pe zi - laudabil, exista o categorie direct interesata si de asta, nu fac parte dintr-insa, deci dezavuez. Huo cu cauzele voastre drepte d-aici!

Ei bine, din punctul meu de vedere cistiga aia care isi fac blog pentru ca S-A mai intimplat ceva. Pentru ca sint atit de deshtepti sau de intuitivi incit isi dau seama ca orice relatare ii contine pe ei insisi, deoarece nu prea poti sa relatezi lucruri pe care nu le traiesti sau fata de care nu ai o parere. Fin, discret, fara sa le fluture panglica cu centrul-atentiei,-nu-e-altul-mai-important! deasupra capului, oamenii astia se fac eroi fara sa vrea sau vrind ...in mod destept! Bravo lor; ii citesc cu placere si-am sa-i citesc cu placere cite zile oi avea. I-am citit cu placere si pe laureatii de la RoBlogFest sau cum pisici se scrie - un ardelean, Darius Groza, cred ca http://www.jeg.ro/ si o fatuka cu mult simt al condeiului, http://ar16zpy.blogspot.com/ si ma uitam prin cite trec bloggerii "de meserie" ca sa stringa voturi si alte cele. Ma rog, un festival de blogeala (ha!, iata un nou termen) nu e justa masura, poate si pentru simplul fapt ca exclude oameni pe care eu ii citesc cu placere si nu-i premiaza nici dracu', precum:

... si alti citiva de care ma mai impiedic din cind in cind...

Pe astia nu i-a premiat nici un festival de specialitate (mpfui!, cum suna....), dar ii premiez eu. Pentru ca, dupa ce-i citesti, ramii cu ceva.

Pentru ca, in timp ce-i citesti, ti se misca obrajii singuri si rizi ca proasta in fata unui monitor

Pentru ca, inainte sa-i citesti, iti iei timp ca sa savurezi lectura.

Iete de-aia. Blogul, aceasta unealta ca oglinda lu' Craiasa-Reaua, care, atintita pe blogosfera, iti arata cine e cea mai proasta, cel mai infumurat, cel mai amuzant, cea mai tenebroasa, cel mai mucalit, cel mai constient de realitatile sociale, cea mai vesela, cea mai plata, cel mai pedant, cel mai libertin... Continuati voi.

Eu

miercuri, 27 februarie 2008

Caut masina de (f)lux

Pe bune. Sa fie top si sa n-aiba toti fraierii. O caut de vreo luna. Cam de cind mi-a inceput un proiect pentru care imi trebuie asa ceva. Si-am cautat...

Am luat toate posibilitatile (o sa plingeti cind o sa vedeti cit de limitate sint!...) la rind. Hai sa nu dam nume in clar, dar am incercat intii la Fierarri. Frumos, o(ri)ficial, prin reprezentanta nou-deschisa, cu cerere formala, cu tot. Analizara ce analizara si raspunsera domnii: cu regret imens, dar n-au cum sa ne-ajute. N-am inteles prea bine de ce, ceva de-a face cu regulile fabricii care nu vrea sa vinda decit la bashtani autentici si bazati. Ok...

Am mai lins niste posibilitati care includeau MergeDes Meclaran, dar la juma' de milion bucata nu te-atingi, Fiord GeTe, dar nu e chiar asa dorita, Lamburghini, dar inca nu au reprezentanta oficiala in RO... Din varianta in varianta, am ajuns la Marsh!serati. Aici se deschisera portile raiului. Masina de masina, aveau la dispozitie o editie limitata de 100 de bucati, puteau sa ne schimbe culoarea in aia care o voiam noi si sa ne-o faca un mare unicat... Uau! Bine, baieti, noi vrem, avem puterea si posibilitatea, fondurile necesare si disponibilitate sa vi le dam voua. Iaca na, c-aici se schimba treaba. Colega mea care se ocupa de achizitionarea trotinetei respective a pornit sa dialogheze (mai precis, sa dialogeasca) cu contactele de la dealer. A vizitat showroomul, s-a interesat de conditii etc. Pina cind au inceput ciudateniile. Unul suna si spune ca doar el poate sa vinda. Altul suna inapoi si spune ca primul e un prost care nu stie ce vorbeste si ca nu trebuie luat in seama. Al-dintii revine si, din pozitia de vinzator care baleshte dupa banii cumparatorului, ii explica fetei ca, daca nu discuta cu el, pierde masina. Sfinte Sisoie! Parc-as vrea sa iau un Optpel furat din Germania, nu ditamai masina de 200.000 de euro! In momentul de fatza, sintem cu bratele incrucisate si asteptam sa se arate Adevaratul-Si-Indrituitul-Agent-De-Vinzari, -Cel-Mai-Abilitat-Sa-Ne-Vinda-Noua-Masina. Si asta de la o marca de automobile high-class, de n-au 100 de oameni in toata tara... Minkatzash nasu' tau de cumparator, nu te ducea la tziganu' ala, ca te mintzeshte!

Pai, in cazul asta, ce dracu' sa mai zic? Sint tare curioasa de cum s-o alege pina la urma. Poate cineva sa reseteze standardele pietei de automobile de lux? Da? In citi ani?

Ia calul meu -putere si du-te,
Eu

marți, 26 februarie 2008

Mai crestem si noi...

Mai renuntam la mizeriile de tip Yahoo360. Mai caram de-acolo mizeriutze de care ne-am atasat si nu le putem sterge definitiv. Mai producem zece nume de blog si alegem unul singur, il stergem p-ala si-l scriem p-al unshpelea. Mai ridem singuri de foste posturi.
Mai ne-am gindit.

EMOgarie

Magarie e ceea ce fac, nu neaparat despre ceea ce scriu. Evident ca nu pot sa ma abtin, asa ca trecem la subiect fara sa mai batem apa-n piua:

- m-am saturat de proaste "emotional". M-am saturat rau. De parul lor, de lacul de pe unghii si, mai ales, de miliardele de puncte de suspensie care le marcheaza orice cuvint. Drop dead, nestructuratelor!

- m-am saturat de poze self-inflicted (taci, ca e un cuvint bun!!!), efectuate din pozitie atirnata, cind proasta ridica aparatul, priveste nonsalanta in toate directiile - eventual putin debusolata - si fute un pictorial din ala, cu mult crestet si doua miini neterminate, de unde incepe poza.

- m-am saturat de margele roz cu oja bleu, la care proasta asorteaza cercei in toate formele pamintului, de la bocanc de munte pina la hamburger muscat. Imposibil de descris curcubeul care rezulta, unde rogvaivul te maninca de ochi.

- m-am saturat de romgleza penala, utilizata pina la destramare peste tot: de la bloguri si pina la comentarii atent-neglijente, lasate pe paginile altor prosti / proaste la fel de "emotional"

- m-am saturat de haloul de suferinta pe care-l emana si de aura permanent suicidala. Nu c-ar avea de gind sa faca vreun bine omenirii si sa viziteze nefiinta, nuuuuuu!, tot ce vrea proasta "emotional" e sa calce lumea pe nervi. Pont: lama taie. Jucati-va cu ea pe vene doar daca aveti intentii serioase!

- m-am saturat de oftaturi si scinceli sensibile, plus toata gama de indicii ale suferintei cu care proasta isi presara tot traseul electronic al vietii: de la pagini web pina la sms-uri.

- m-am saturat sa ma mai enervez pe acest subiect. Si totusi o fac. Slava Domnului ca exista infectia asta de 360, care e ca un fel de punga: strigi in ea si te calmezi. Un citat supertare: "I wish my lawn was an emo so it could cut itself!". Ceea ce le urez si eu.