ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

vineri, 6 iunie 2008

Za Grup

Din seria "monografii", azi va invit la cea mai draga trecere in revista a ceva. Asa-numitul "za grup", trecut ca si label in acest blog - cu un singur entry amarit! - si o constanta a mea de citiva ani incoace. Za Grup este, in spetza, o adunatura de oameni care implinesc aproximativ 4 ani de coagulare sociala, iar acest post este mai mult pentru ei. Ca nu cred ca voi, ceilalti cititori, o sa dati in brinci de interes :-), avind in vedere ca va fi vorba de persoane, lucruri si folclor total straine voua. Si totusi...

Za Grup a luat fiinta in 2004. Bazele lui au fost puse de mine si de Urecki, in urma unui prinz la un training, la noul (pe atunci) nostru loc de munca. N-am avut cu cine sa stam la masa - ca nu cunosteam pe mai nimeni - si ne-am unit ...lipsurile, ca sa zic asa. This was the beginning of a beautiful friendship. Restul au venit de la sine. Ca sint mai multi. Sa incepem cu fisele respective, in ordine cronologica.


URECKI
Founder
Nume real: Adrian
Porecle: Ardian, Patraulea, Shefutzu, Pisi Mare, Urecki, Lezorei (o transcriere fonetica a elegantului les oreilles)
Virsta: 27
Provenienta: Constanta. Sau Constnatza.
Profil: Mama - sau, mai precis, Tata - Perfectiunii. Totul trebuie sa fie in regula, aliniat, corect si in interesul cauzelor drepte. Sufera ciineste pentru orice nedreptate si se enerveaza cu pete pe git, dar se repliaza repede sub o aparenta glaciala de zici ca n-are nici pe dracu'. Un partener ideal de scandaluri pe absolut orice tema, pentru ca tzine hangul si decibelii parte-n parte, insa cu o uimitoare capacitate de a nu ramine certat cu tine dupa aia. Confident, sfatuitor, contrazicator si sufletist, Urecki e capabil sa stea de vorba cu toti nefericitii planetei, sa-i consoleze, sa-i scoata din minti in timp ce-i contrazice consolindu-i, sa le acorde timp, atentie si camasa de pe dinsul, fara sa astepte nici macar multumiri. Nu-l lauda, ca-l scoti din sarite. Nu-l ignora, ca nu-i convine. Cearta-te cu el non-stop si va fi fericit in timp ce protesteaza vizavi de acest tip de comportament.
Eroul personal: Mr. Freeze (Batman & Robin)
Cel mai mare stress: cu citzi de "i" se scriu diverse chestii prin mailuri
Cel mai mare succes: la femei
Culoarea preferata: dungile
PIPSU'
Anul intrarii: 2005
Nume real: Oana
Porecle: Pipsy, Pipsu', Mitzili, Nepoata
Virsta: 26
Provenienta: Lacul Tei
Profil: 1.57m x 0.5m, dimensiuni invariabile, mai ales latzimea. Cel mai mare ascultator in viata si rabdarea personificata. O paradoxala: uraste munca si munceste de-i sar capacele. Sistematica, ordonata, tace, face si indura. Deschide gura doar cind are ceva de zis, dar si cind are!... Un Mitz mic si cuminte, loiala pina la Dumnezeu, cocheta si tzoalofila. A dezvoltat o simbioza puternica si durabila cu numitul Amir, care indeplineste cu succes rolul de Fat-Frumos si de soarele vietzii ei. Cel mai bun partener de discutii calme, cu miez si cu darul linistirii, Pipsu' este, totodata, si un runner de cursa lunga pe diverse istorii si proiecte din care ramin amintiri extrem de placute. Singurul om de pe aceasta planeta care merge de la Amzei la magazinul Eva cu masina, Pipsul va refuza cu indirjire sa se deplaseze cu altceva. Pe orice distanta. Daca vrei s-o faci fericita, scarpin-o in cap si da-i un abonament la masaj.
Cel mai mare vis: un card fara limita si 48 de ore in mall
Citatul favorit: hai, mai nene, ma lasi?!?!
Cel mai mare stress: munca
Cea mai frecventa activitate: munca
Eroul personal: licuriciul Scaparici
MISACHE
Anul intrarii: 2005
Nume real: Adrian
Porecle: Munteanu, Pisi Mic, Misi Pic, Misache
Virsta: 22
Provenienta: Aviatiei
Profil: de statuie. Frumos de pica, Misache e si plin de bun-simt. Viata lui sentimentala se desfasoara pe principiul delfinului, care-si gaseste o partenera si cu aia ramine. Fiind in cautari, el testeaza inca diverse ape si pestoaicele dintr-insele, in cautarea Marii Stabilizari. Egalul Pipsului in trasatura muncesc, deci exist si singurul la a carui parere Urecki tzine ca la ochii din cap, Misache reuseste sa fie, simultan, aproape de toata lumea si departe de dezlantuirea ei. Mare glumetz in viatza, traieste pentru si prin vorbele de duh. Le scoate pe-ale lui cu un talent remarcabil, simultan cu o atentie deosebita pentru a le prinde si nota pe ale altora, for further referrence and usage. De unde si citatul favorit: Cum era aia?..., mai zi odata!
Eroul personal: Casanova. Insurat, daca se poate.
Cel mai mare stress: licenta
Celelalte cele mai mari stresuri: proiectele
Mincaruri preferate: gratarul si saorma din Floreasca

PITIKA
Anul intrarii: 2006
Nume real: Iulia
Porecle: Pitica Atomica, Pitika, Piti
Virsta: 28
Provenienta: Titan
Profil: psihologic. Ca absolventa certificata ce este, Pitika se ocupa, in principal, cu terapia psihiatrica a membrilor din grup. Lucru care-i iese de minune, desi trebuie sa se ridice pe virfuri ca sa mingiie pe cineva pe cap. Are doar 1,50m inaltime. In niste vietzi anterioare a fost, probabil, pe rind:
- Maica Tereza, Ocrotitoarea celor multi
- refugiu in virf de munte pentru rataciti
- centru de ciini comunitari
- vindecator de trib
- Dr. Ruth
Ai o problema: te duci la Pitika. Vrei sa explici neexplicatul: o cautzi pe Pitika. Vrei sa afli daca esti nebun: o intrebi pe Pitika. Ai nevoie sa petreci undeva o perioada de timp nedeterminata din viatza ta: te muti la Pitika. Cu o probabilitate de 90%, apartamentul Pitikai e singurul din Bucuresti de unde are chei jumatate din populatia orasului, aflata in diverse nevoi de adapostire la un moment dat.
Eroul personal: Mama Dolores
Citatul favorit: ce-i cu tine?
Cea mai mare dorinta: toata lumea sa se inteleaga cu toata lumea
Revolta suprema: ginditul (scurt si rar) la propriile probleme
Culoarea favorita: orice, da' sa se potriveasca la geanta si pantofi

MUFI
Anul intrarii: 2006
Nume real: Cristina
Porecle: Mufi, Muf, Mufel, Pirly
Virsta: 27
Provenienta: Braila
Profil: Mufi e vegetariana si prefera verdele. Daca se poate sa fie un verde textil, in forma de bluza, rochie sau accesorii - cu atit mai bine. Daca nu, zimbeste din politete la glumele proaste ale lui Urecki si Misache pe marginea buchetelor de flori si a ierbii din parcuri ca hrana. Lady-like, stapineste engleza la perfectie, ca si manierele Oxford. Daca vrei s-o nefericesti pentru totdeauna, taie-i accesul la revistele de moda, la carti si la expozitii. Daca vrei sa te ignore suveran, fa remarci tembele vizavi de faptul ca nu maninca deloc carne. Daca vrei sa te urasca, fa-o de ris in public. Cind ai nevoie de cineva care sa-ti impartaseasca cheful de calcat reguli si de despicat firul in patru, caut-o pe Mufi. Cu toata eticheta ei stricta, te va seconda de minune la concurs de scuipat coji de seminte pe geam sau la comentat piztipoance. Explica-i natura omeneasca si parsiva care te-a impins la greseala si-o va intelege si accepta imediat. Mufi este si cel mai bun coechipier de aproape-ratat-avionul-din-cauza-de-duty-free sau de scapat-trenul-c-am-plecat-tirziu. Intr-un cuvint: rulz.
Eroul personal: tzinutele lui Carrie Bradshaw
Fraza memorabila: pleaca de-aici, ca te scuip!!!
Cel mai mare stress: sa faca ceva ce nu se cuvine
Cea mai fermecatoare trasatura: eleganta cu care se abate de la reguli
Barbatul ideal: ala perfect

BALUTZA
Anul intrarii: 2006
Nume real: Valentin. Valentin Balutza.
Porecle: Balutza, Labutza, Balena
Virsta: 26
Provenienta: necunoscuta; suspectam ca e tot Lacul Tei
Profil: enigmatic. Fratii lui Balutza sint peshtii, caci si aia vorbesc la fel de mult ca el. Labutza comunica intr-un limbaj propriu, bazat pe cromatica, respectiv, fatza lui va capata nuantele necesare pentru a exprima starile prin care trece. Astfel, am dedus noi ca roz inseamna fericire, in timp ce rosu = ma enervati!. Printre calitatile de baza ale lui Balutza se numara si respingerea alcoolului, ceea ce-l recomanda cu caldura pentru carat acasa alti membri ai grupului care se troscaie in diverse ocazii. De asemenea, citiva ani buni de Full-Contact il califica si pentru aparat onoarea si interesele atunci cind acestea sint amenintate. Deci tace, nu bea si bate bine: o combinatie exploziva. Desigur, exploziva e doar combinatia, caci Balutza ramine calm si linistit, plin de discretie care bate in mutzenie. Za Grup il pretuieste in mod deosebit pentru felul in care stie sa asculte, sa nu emita pareri transante si - revin - sa fie de ajutor.
Eroul personal: catzelul rosu desenat de Popescu
Citatul favorit: ei, lasa, si tu acuma...!
Activitati preferate: somnul, mersul la sala, somnul, somnul si condusul ca la raliu cu un Matiz
MITZA
Founder
Nume real: Monica
Porecle: Mitza si probabil alte citeva pe care nu le stie
Virsta: 27
Provenienta: Ploiesti
Profil: Za Grup o intreaba periodic daca nu cumva a mincat otrava la micul dejun. Sa te fereasca Dumnezeu sa intri-n gura ei sau sa faci ceva ce nu-i convine. Manipulatoare si persuasiva, va trage sforile astfel incit stelele sa se alinieze dupa cum o avantajeaza pe ea. Restul - sa crape. Za Grup sint singurii care o suporta si pe care ii suporta. Ce-i drept, le e loiala si-i iubeste cu sinceritate pe fiecare-n parte pentru ceva. Isi petrece timpul comentind, urlind si reprosind. Citeodata, discuta serios si le mai arata ca tine la ei. Dupa care le scoate pe nas ca in momentul X cutare n-a facut Y, deci: se anuleaza totul. Marele sau farmec consta in a zice cele mai mari magarii in frazari atragatoare si amuzante, ceea ce o face o companie relativ placuta. Atita timp cit nu vorbeste despre tine. Daca-ti spune ca nu mai poate, sa n-o crezi. Minte ca nerusinata; a trecut si prin mai rau si-a supravietzuit. Daca ti se pare ca ezita sau ca e slaba, probabil ai dreptate. Nu-i arata ca te-ai prins, pentru ca te gasesc dracii in secunda doi.
Eroul personal: Terminator
Citatul favorit: $%# ^%~#$ ma-sii!!!!!!
Slabiciuni: pisicile si Popescu
Culoarea preferata: rosu furios
Cel mai mare vis: sa iasa totul EXACT cum vrea ea
Cel mai mare stress: orice
--------------------------------------------
Acesti 7 pitici n-au nevoie de o Alba-ca-Zapada. Functioneaza doar ei, de 4 ani incoace, dereticindu-si singuri coliba, spalindu-si rufele murdare si batindu-se cu orice, de la flori la carbuni si tirnacoape. Cu toatea astea, sint inseparabili si nici cele mai crincene razboaie interne n-au reusit sa-i desparta.
Acesta a fost, este si va fi (probabil mult timp de-acum incolo) Za Grup. In toate splendorile lui.