ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

sâmbătă, 28 februarie 2009

"Scuzati-ma, vreti sa va certati nitel cu mine?"

[mic ghid al utilizatorului de slabiciuni monicesti]

Cu mare placere, daca ma rugati frumos. Dar sa pastrati rindul. Daca ma cert cu mai multi deodata, obosesc repede si ati apelat degeaba la mine. Ca sa stiti exact ce capatati de nervii astia, va spun ca:

Scandalul ideal dureaza aproximativ 45 de minute si trebuie sa se desfasoare pe o topica unde eu am dreptate. Nu va inghesuiti din prima cu contraargumentele. Lasati-ma sa ma ambalez si lansati-le exact cind vedeti ca mi s-au incetosat ochii si ca tremur din cap la intervale regulate.Veti avea parte de niste minunate focuri de artificii. Insistati; explozia va capata nenumarate nuante, mai ceva ca un acvariu cu pesti japonezi.

Obtineti cele mai bune efecte daca ma lasati sa descopar pe parcurs, ca din intimplare, ca de fapt sinteti de acord cu mine. Lasati-ma sa inteleg ca ma contraziceti numai de-ai dracu', punctul vostru de vedere fiind, de fapt, acelasi. Dati-mi impresia ca va amuza teribil faptul ca scot flacari si pe cur.

Treceti gratios peste momentele in care va atrag atentia ca, de fapt si-n mod logic, chestiunea e alta decit aia pe care peroram de jumatate de ora. Daca vreau sa va aduc la fondul discutiei, divagati cu indirjire. Tiriti-ma si pe mine in virtej si nu ma lasati sa devin prea coerenta. Infuriati-ma discret pe tot felul de chestii adiacente, in timp ce ne indepartam de subiect. Urmariti cu interes cum ma chinui sa gasesc contraargumente relevante la chestii de genul "noaptea e lumina". Rideti cu hohote vazind cum iau toate prostiile in serios. Atentie: nu trebuie sa va prind ca rideti. S-ar putea sa nu mai apucati sa cititi acest ghid si-a doua oara.

Lasati-ma sa vad ca-mi ascundeti chestii cu buna-stiinta. Ocoliti-le stingaci si pinditi momentul in care va descopar facind treaba asta. Bucurati-va de felul in care ma exasperez.

Mintiti-ma in fata. Priviti cu atentie toate reactiile declansate. Cind observati paroxismul, spuneti nobil "oricum chestia asta nu mai are ACUM nici o importanta". Puteti accentua diverse cuvinte din fraza, inclusiv punctele si virgulele. Amuzati-va cu clabuci privind cum incerc sa gasesc sensuri ascunse.

Incheiati discutia exact cind m-am ambalat mai rau. Eventuale demnitati tip "din acest moment nu mai avem ce discuta" / "consider ca s-a spus absolut totul" / "am pierdut destula vreme cu aiurelile astea" sau rafinatul si virfuitorul "te rog sa nu-mi mai adresezi nici un cuvint" vor declansa Furia Suprema. In functie de etapele bifate anterior, aici va veti putea bucura de lucruri trintite pe jos, dinti scrisniti si o insulta naspa. Aceasta din urma va fi, totusi, aleasa cu grija, ca sa se mai poata reinnoda relatiile ulterior.
In caz ca vreti sa reluam procesul.