ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

luni, 13 aprilie 2009

Mmmff-mmmff!

Mie tot timpul imi miroase a ceva. Am tot traseul impartit pe caprarii si spatii, iar in fiecare din ele miroase a cite o chestie. Nu, nu a peste prajit si nici a ciorba cu leustean, mersi, sinteti draguti. Miroase a ...cum sa va explic eu.... a Monici, a dispozitii si a perioade.

Uite, sa luam ca exemplu masina mea: cu putin Ambipur Voyage amestecat cu Euphoria Blossom, obtineti o ambianta revigoranta, de Monica in vara lui 2007 la Constanta. Adaugati la asta putin fum de tigara si niste muzica de anii '80 si puf! aveti omleta completa.

Garsoniera din Tei miroase a Popesti linistiti si facuti colac pe fotolii. Pentru asta, amestecati niste fsss-fsss din ala de camera Sano Cool Breeze cu vagi urme de parfum Dior Homme. Nu uitati sa adaugati si putin tutun de pipa [da, Popescu are o oarece mutra cind o fumeaza, dar miroase foarte frumos]. Dimineata, aroma se schimba putin si devine miros de Popesti alerti si fugariti. Inlocuiti tutunul de pipa cu cafea si Dior Homme cu Moschino Funny. In timp ce televizorul merge ca o moara stricata pe ProTV, trintiti usa si chemati liftul. Asta ca sa aveti si fundalul sonor adecvat.

Apartamentul din Militari miroase a weekend. Asta se obtine foarte usor: uitati in priza un Ambipur electric cu vanilie. Apoi fumati intens in sufragerie, aerisind din cind in cind. Incingeti si un laptop linga scrumiera. Da, ati reusit: acesta e mirosul. Din cind in cind, pulverizati niste Armani Code, in cazul in care iesiti in oras.

Masina lui Popescu miroase a... mers la serviciu. Pentru asta, lasati maimutoiul ala agatat de grillul de aer. Inca mai imprastie vagi urme de miros, desi i s-a terminat demult rezerva. Parfumati-va intens cu Crystal Noir si fumati una-doua tigari. Cind treceti pe linga Herastrau, lasati geamul jos si trageti aer adinc in piept.

Geanta mea miroase a Monica ocupata. Varsati niste farduri in ea si tavaliti putin Moschino. Apoi tinteti-o in masina, sa se impregneze cu odorizant. Cind aveti mai multa treaba si mai putine miini libere, bagati capul adinc in ea, cautind nu-stiu-ce-de-negasit. Aroma o sa va inspire.

Si mai am locuri si perioade. Exista mirosul de Praga 2007, de Grecia 2008, de Madrid... De Ploiesti, de Valeni, de Aviatiei, de stat la Pitika, de venit dimineata la birou. De Monica trista si de Monica vesela. O gramada de mirosuri.
La voi in viata a ce miroase?