ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

miercuri, 23 aprilie 2008

O sa murim cu totii!

Nu e chiar asa de banc. Am dat peste un post frumos documentat care ataca problema: bloggerii sint stresati. Diversi oameni au decedat (in America, desigur) din pricina unor factori conjugati, in care stresul de a posta zilnic pe blog ocupa un loc considerabil.
Multi bloggeri recunosc ca sufera de o anumita febra a postarii. E cazul lui Zappy (rasplatita pentru aceasta boala si cu un frumos loc 3 la Roblogfest), care-si face, insa, o amuzanta mea culpa unde besteleste StatCounterul si toate pornirile care deriva dintr-insul, unde cele mai maniacale sint numaratul vizitatorilor la fiecare 3 secunde si insomniile provocate de faptul ca ieri ai avut cu 2 vizitatori mai mult ca azi. Plus drama sfisietoare ca-n ultimele doua zile n-ai mai scris nimic, drept pentru care vizitatorii se dezamagesc, o raresc cu clickaiala si poate scade traficul. Recomand acest post tuturor incepatorilor intr-ale blogelii, macar sa fie constienti de ce mecanisme obsesiv-compulsive isi vor dezvolta pe parcurs...
E adevarat ca blogul iti da febra. Dar e si boala de lux: ca sa bloghezi, iti trebuie timp. Un prieten de-al meu zice ca scrisul cere antrenament, ca orice muschi care se dezvolta. Un minim de 30 de minute pe zi te tin in forma. Ca la aerobic. Foarte adevarat; iar eu as completa spunind ca, pe linga exercitiu, iti mai trebuie si un dat al povestii. Ca altfel ocupi pixeli cu tot felul de aiureli despre-ce-ai-mai-facut/gindit/considerat-azi, relatari care nu vor preocupa pe nimeni. Ma repet, stiti c-am mai facut un rind de spume pe tema motivatiilor de izvorire blogica. Si le vei posta in fiecare zi, cu o frenezie de hamster in roata, pina cind, coroborate cu sedentarismul si stresul cotidian, te vor pune pe nasalie.
Asadar, postati, fratilor, dar postati cu masura. Nu lasati aceasta afisare perfida din browser, careia ii dati F5 de citeva ori pe minut doar ca sa vedeti asa, daca n-a mai aparut vreun comment sau vreun vot la poll, sa va haleasca viata. Go out, live life and only then tell some stories about it.
Si, daca e sa murim, zic s-o facem cu talent! :P

Toate respectele din lume,
Eu