ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

marți, 1 iulie 2008

Romania de 5 stele

Leapsa. A dat-o FuckYouTovarasi pe blogul lui Dono si, desi data la general, m-am simtit vizata pentru ca tocmai m-am intors dintr-un weekend la mare. Da, marea noastra aia cacofonica, cu megafoane pe plaja, cu hoteluri de o stea jumate de pe vremea lu' Ceasca si cu biruri pe sezlonguri de te fac sa-ti saie inima si portofelul. Si, cu toate astea, m-am simtit de 5 stele. De ce? Pentru ca am ales sa-mi bag piciorul in ea de Mamaie urlatoare, in Vama superaglomerata si-n Neptunul jalnic. M-am dus la Navodari. Nu, nu in tabara, ci intr-unul din multiplele hoteluri care abia s-au deschis in zona.
Hotel Minion (proprietarii nu stiu frantuzeste), catalogat la 3 stele, cu doar 150 RON camera / pe noapte, cu niste camere cochete si noi, cu mobila frumoasa, cu televizor si aer conditionat, toate in pretul camerei.

(Later edit: na si poza cu hotelul)

Proprietarii - sot si sotie - mai au un hotel in Constanta si, deci, oarecare experienta intr-ale domeniului. Sint niste oameni simpli, pentru care biznisul se numeste "afacere" si care-si doresc din rasputeri sa-si multumeasca ai tz clienti care le umplu cele 15 camere. Da, n-au restaurant in hotel. Nici nu-ti trebuie, ca la doar 3 kilometri e Scoica: kitchos, imens, cu liste lungi de asteptare si cu ore intregi de stat la masa, dar cu mincare bunicica. N-au nici bar la receptie. Nu-i nimic, ne-am luat noi bere si suc de la Penny Market. Dar n-au zis nimic ca ne-am lasat aparatele de aer conditionat pornite cind noi NU stateam in camera (ca sa gasim racoare) pina au sarit sigurantele, ne-au servit prompt de cite ori am avut nevoie de cheia de rezerva ca ni le uitam pe-ale noastre la consorti si consoarte plecati pe ici-colo, ne-au cedat fara discutii si fara bani o umbrela Coca-Cola ca sa nu ne frigem la plaja si ne intrebau de zece ori pe zi daca avem nevoie de ceva.
Inutil sa mai spun ca nu eram singurii in hotel si ca nu se fericeau la noi pentru ca am fi fost unicii clienti. La fel de inutil e sa va spun si ca era o curatenie teribela, monser, iar covorul ala gros si moale din camera era in permanenta aspirat si curatat. Urmareau plecarile si iesirile din hotel ca sa trimita cameristele in absenta si sa nu te trezesti tu, client adormit sau dezbracat, cu celebra fraza insotita de pocnet de clantza am venit sa iau cosu'!!!!, si n-au zis nici pis cind Popescu si-a parcat cu larghete masina pe un loc jumate, silind proprietarul hotelului sa-si catzere masina pe ripa. E drept ca era un Touareg, dar, totusi!...
In camera, pe patul imaculat te asteptau doua bomboane de ciocolata, iar la receptie statea un bol cu acelasi tip de bomboane (bune ale naibii!), total diferite de suratele lor cubaneze si tari din alte locuri. Si da, m-am simtit bine.
Mi-a placut atit de mult, incit am sa vreau sa ma mai duc. Si sint gata sa va sfatuiesc si pe voi sa faceti acelasi lucru. Tot la acelasi hotel. Minion.

Gata, leapsa mai departe la Zappy si la Esk. Doamnelor: Romania - vacanta - conditii misto. Unde?