ATENTIE!

Puneti oaia pe mute (dreapta jos) sau inchideti boxele. De-acolo vine grohaitul...
paidece?

joi, 10 iulie 2008

Gaudeamus, bre!

De astazi, tara noastra are cu doi licentiati mai mult. - Bine, are cu citeva mii mai mult, probabil, dar astia doi ne intereseaza acum - . Sa bata tobele si sa urle trompetele, asadara, pentru Lezorei si Misacheeeee!
Academicieni, nu gluma, domnii au reusit sa incheie un ciclu complet. De invatamint, adica. Facultatea o absolvisera, dar nu-i certificase nimeni: pe Misache - de virsta frageda ce are, pe Lezo - din lipsa de timp (al lui).

Lezorei a functionat pe principiul ce-i al tau e pus deoparte, dar iti ia ceva vreme sa capeti. Hartuit ani de zile de indatoriri profesionale, era un cibernetician nerecunoscut si stresat. Desigur, numai de cibernetica nu se tinea dinsul, dar toti subalternii Domniei-Sale intrau si ieseau din facultate in durata reglementara si cu patalama, numai Lezorei ii priveghea parinteste si se sacrifica iar si iar, dind dracului examenul de licenta. A trecut anul 2004 - Lezorei a absolvit. Licenta mai poate sa astepte. A trecut 2005 - Lezorei crestea profesional ca din apa, licenta scadea ca importanta. Au zburat 2006 si 2007 - Lezorei isi consolida cariera, iar licenta se prabusea in uitare. Micile picanterii magaresti care-i condimentau auzul (destul de dezvoltat, avind in vedere cognomenul), gen ce faci, bah; licenta aia...?!?! lunecau pe pielea-i ca apa pe gisca. Dar iata cum aduce legea ce n-aduce anul: speriat de faptul ca era ultima ocazie sa dea licenta in ciclul de 4 ani si sa nu fie asimilat valurilor viitoare, cu 3 ani de studii si obligativitate de master, Lezorei se scutura, se mobilizeaza, se pune cu burta pe carte timp de 4 zile si iese licentiatul anului 2008. Cu 9.25. Haoleu, Ureckiush, numa' atit?! Dar desigur, acum nu se mai da 10 deloc... Mda-da!

Misache, in schimb, s-a miscat cuminte pe axa timpului in intervalul stabilit. A strins din dinti pina la macinare in timp ce imperechea jobul cu sesiunea, s-a tirit, s-a stresat, a absolvit si-a dat examenul de licenta. Emotionate, femeile din Za Grup s-au ingrijorat mai abitir pentru Misi decit pentru ala mare de mai sus, gindind logic ca Misache e mai mic, deci mai fragil, deci mai supus stresului. Ei bine, ne-am emotionat degeaba, caci astazi, Misache a iesit victorios de la comisia-de-audiat-lucrari, purtind de ceafa trofeul: 10! Curat, luminat, ca argintul strecurat, pe munca cinstita si pe lucrare bibilita, scotzind pirleala pe week-endul in care n-a fost la mare ca sa stea si sa-si titireasca "licenta". A urmat telefonul de felicitare, cind Misache a fost poshtit pe calea undelor de la ureche la ureche pentru a i se adresa toate cele, rusinindu-l amarnic cu atitea laude. Cu aceasta ocazie, i s-au explicat si citeva chestii despre versiunile 2.0, cu aluzii destul de stravezii la Lezorei-su, aceasta versiune beta de 9.25, pe care discipolul l-a depasit frumos, pe rotund. Dar Lezo, baiat bun si cu inclinatii parintesti, s-a bucurat mai abitir 10-le lui Misache decit de propria licenta. Desigur, pedagogul sever care este dinsul n-a lasat sa se vada, ca sa nu si-o ia puietul in cap, insa noi stim cum sta treaba...!

Si iak-asha, a crescut zestrea intelectuala si certificata a Romaniei cu inca doua piese. Care piese trebuie sa dea de baut saptamina viitoare, c-altfel le ia mama dreacu' si saraceste IQul de tara de doua valori remarcabile!